Foto: Politie.nl

‘Knuffeldieven’ beroven man (22) van telefoon in park Valkenberg

  Politie

BREDA - Een 22-jarige man is dinsdag in park Valkenberg beroofd van zijn telefoon door ‘knuffeldieven’. Door een volg-app op de telefoon van het slachtoffer, konden de daders snel aangehouden worden. Het gaat om een 27-jarige man uit Breda en een 23-jarige man uit Ter Apel.


Omstreeks 23.00 uur wandelde het 22-jarige slachtoffer een rondje door park Valkenberg. Terwijl hij daar liep, zag hij even verderop twee mannen op een bankje zitten. Tijdens het passeren stonden de twee mannen op. Het tweetal sprak de man in het Engels aan en deed alsof de 22-jarige Bredanaar een vriend van hen was. Hierbij knuffelden en omhelsden ze hem. Na een aantal seconden lieten ze het slachtoffer los. 

Terwijl het tweetal wegliep, merkte de wandelaar dat in die paar seconden zijn telefoon uit zijn zak was gehaald. Hij schakelde direct, met een telefoon van een omstander, de politie in.

Volg-app

De politie kon met behulp van de volg-app zien waar de telefoon was. De app leidde naar een groepje mannen die in de Willemstraat stonden. Om duidelijk te krijgen wie de telefoon bij zich droeg werd er een geluidsignaal geactiveerd. Daaruit bleek inderdaad dat één van de mannen de telefoon bij zich droeg.

De telefoon is in beslag genomen en de man werd aangehouden. Ook werd er een tweede verdachte aangehouden die voldeed aan het signalement. Beide mannen zitten vast. 

Bregje Kop
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief