Afbeelding
Foto: Politie.nl

Automobilist (24) onder invloed van drank en drugs stapt meteen weer achter het stuur na aanhouding

Door: Redactie Politie

BREDA / OOSTERHOUT - Een 24-jarige automobilist uit Hoek moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij door de politie was aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en drugs. Hij is daarna echter toch weer achter het stuur gekropen en gaan rijden. Hij werd nabij Breda van de A27 gehaald en zijn auto werd in beslag genomen. 


De verdachte werd zondag 24 juli 2022 rond 23.40 uur op de A12 ter hoogte van Driebergen door de politie betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Een speekseltest wees op het gebruik van cannabis en cocaïne. Ook had de man alcohol gedronken. Hij had naar eigen zeggen zes biertjes gedronken. Er werd door een arts bloed bij hem afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd en een rijverbod opgelegd. 

De man werd na zijn aanhouding weer vrijgelaten. Maar ondanks zijn belofte is hij, nadat hij was vrijgelaten, toch zelf weer gaan autorijden. Op de A27 kon hij door de politie om 02.30 uur opnieuw worden aangehouden. Hierna is er weer een arts gekomen om bloed af te nemen. De auto is vanwege de recidive in beslag genomen.