Afbeelding
Foto: Politie.nl

Wegpiraat rijdt meer dan 80 km per uur te hard over A27, haalt rechts in en houdt geen afstand

Door: Redactie Politie

BREDA - De politie heeft woensdagavond een bestuurder aangehouden vanwege zijn levensgevaarlijke rijgedrag op de A27. De man reed onder andere 80 kilometer per uur te hard, haalde rechts in, reed onnodig links en gaf geen richting aan. 

 - Een wegpiraat, die zonder dat hij het wist achtervolgd werd door een politieauto, is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Zijn enthousiaste rijstijl trok de aandacht van de agenten.

Op woensdag 31 augustus om 22.25 uur werd een surveillance-eenheid van de politie op de A27 met hoge ingehaald door een auto. De agenten besloten de bestuurder te volgen. In korte tijd constateerden ze de volgende overtredingen: onnodig links rijden, bumperkleven, rechts inhalen, geen richting aangeven en als klap op de vuurpijl een snelheidsovertreding van 80 kilometer per uur.

Aanhouding
De agenten zijn de man via de A27 en de A59 gevolgd tot in Waalwijk. Op de Groenstraat in Waalwijk kreeg de bestuurder een stopteken. De 18-jarige Waalwijker bleek niet gedronken te hebben maar testte wel positief op het gebruik van (soft)drugs. In zijn auto werden enkele zakjes met hennep gevonden, een knalpistool wat grote gelijkenis vertoonde met een echt vuurwapen en een mes. Reden genoeg om de verdachte aan te houden en aan het bureau de zaken verder af te werken.

Er wordt een uitgebreid proces verbaal opgemaakt van alle verkeersovertredingen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.