Een babbeltruc, foto ter illustratie
Een babbeltruc, foto ter illustratie Foto: Politie

Derde persoon aangehouden voor oplichten van bejaarde vrouw uit Breda

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - In een lopend onderzoek naar bankpasfraude (spoofing) heeft het Cybercrime team van het district Baronie een derde aanhouding gedaan. Eerder werden al twee mannen uit Groningen aangehouden in de zaak waarbij een bejaarde Bredase vrouw voor grote geldbedragen werd opgelicht.

De oplichters gaven zich uit als bankmedewerker en maakten de bejaarde vrouw uit Breda wijs dat geprobeerd was haar rekening te plunderen. Hierna kwam een derde handlanger de bankpassen ophalen waarna daarmee aanzienlijke geldbedragen werden opgenomen. Het slachtoffer deed aangifte. 

Tijdens het recherche onderzoek kwamen de speurders de verdachten in Groningen op het spoor. Ze zijn met toestemming van de officier van justitie in Breda aangehouden. De twee eerder aangehouden verdachten van 19 en 34 jaar uit Groningen hadden de fraudezaak voorbereid. Zij onderhielden de contacten met de slachtoffers. Een derde verdachte, die op donderdag 29 september in Schiedam is aangehouden, was vermoedelijk degene die met de pasjes het geld inde. Met deze aanhouding denkt het team deze zaak te hebben opgelost. Het drietal zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.


“Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen. Geef dus nooit bankgegevens door via de telefoon!”, waarschuwt de politie.