Afbeelding
Foto: Shuterstock

In Breda opgepakte verdachte van betrokkenheid bij dood verdronken man Gent, overgeleverd aan België

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - De 23-jarige Ricardo de V. uit Goes, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdrinking van een man uit het Belgische Gent, wordt overgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag besloten. 19 juli werd deze verdachte opgepakt in Breda. 

België heeft Nederland verzocht de man over te dragen. De verdachte verzette zich hier aanvankelijk tegen. Bij de behandeling van de zaak - twee weken geleden - maakte de advocaat duidelijk dat zijn cliënt van gedachten is veranderd en tóch naar België wil. Vandaag werd besloten om deze overlevering goed te keuren. 

De verdachte meldde zichzelf op 19 juli bij de politie in Breda. Een 25-jarige medeverdachte, ook uit Goes, was toen al opgepakt en is al eerder aan België overgedragen. Hij kwam eind augustus op vrije voeten, na het betalen van een borgsom. Hij zou een minder actieve rol hebben gespeeld bij de verdrinking.

Gentse stadsfeesten 
In de vroege ochtend van 17 juli is een 53-jarige man, nabij de Gentse Stadsfeesten, overleden door verdrinking. Op camerabeelden is volgens Belgische media te zien dat het slachtoffer, op de terugweg van de Gentse stadsfeesten, over een reling van een brug in een stadsvaart werd geduwd. De Gentenaar van Oegandese afkomst kon niet zwemmen en verdronk. De Nederlandse verdachten schoten hem niet te hulp, maar namen de benen.

Justitie in België verdenkt de 23-jarige man uit Goes van dood door schuld. Beide verdachten wordt verweten dat ze geen hulp boden aan de man in levensgevaar. Voordat De V. naar België gaat, zit hij tot eind oktober drie Nederlandse celstraffen uit.