Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Glazen deur ingeslagen bij Avans, verdachte met hoofdwond aangehouden

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Een 36-jarige Bredanaar is maandag door de politie aangehouden nadat hij in de nacht van zondag op maandag geprobeerd had in te breken bij Avans aan de Hogeschoollaan. De politie kwam de verdachte, die bekend staat als veelpleger, dankzij camerabeelden op het spoor. De verdachte had bij zijn aanhouding een hoofdwond die hij mogelijk opliep bij de poging tot inbraak. 

De politie en een Beveiligingsdienst kregen rond 03.00 uur een inbraak alarm binnen van de school aan de Hogeschoollaan. Ter plaatse bleek dat aan de achterzijde met een steen een gat van circa 60 bij 40 cm in een glazen deur geslagen was. Rondom het gat zaten bloedsporen. Deze sporen zijn met een DNA-kit veilig gesteld. Het gebouw werd door agenten en een beveiliger doorzocht. Er werd echter niemand aangetroffen.

Camerabeelden
Onderzoek van camerabeelden wees uit dat een bekende overlast veroorzakende veelpleger kort voordat het alarm afging op het terrein was geweest. Hij werd rond 08.00 uur op de Verlengde Poolseweg aangetroffen. Hij had een hoofdwond, rondom zijn gezicht zat ingedroogd bloed. Hij weigerde uit de politieauto te komen voor een medische behandeling in het ziekenhuis. Een medewerker van de Spoedeisende Hulp heeft hem daarom bekeken terwijl hij op de achterbank zat. Een directe medische behandeling was niet noodzakelijk. De verdachte is ingesloten.