Het Nederlands Rijbewijs
Het Nederlands Rijbewijs Foto: Adobe stock licentie

Oudere man veroorzaakt ravage bij keuring CBR

Door: Charlotte Sijbers Politie

BREDA - Een oudere man heeft vrijdag een ravage veroorzaakt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in Breda. Hij kwam naar het CBR voor de verplichte herkeuring vanwege zijn leeftijd, maar reed daarbij door meerdere bosjes en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een gevel. 

Een man op leeftijd moest zich laten herkeuren bij het CBR om te kijken of hij nog bekwaam was om een voertuig te besturen. Eenmaal aangekomen vond hij dat het te lang duurde voordat de examinator tijd voor hem had. Daarop stapte de man in zijn auto, bij het startte schoot de auto dwars door meerdere bosschages. De man ontweek nog net enkele grote bomen, maar kwam vervolgens tot stilstand tegen de gevel van een bedrijfspand. Vervolgens wilde hij de auto keren om alsnog weg te rijden, enkele omstanders konden dat voorkomen door zijn autosleutels af te pakken.

Toen de politie arriveerde bekende de man dat hij nu zelf ook wel inzag dat hij niet langer bekwaam was om auto te rijden. De geldigheid van zijn rijbewijs wordt dan ook niet verlengd.