Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Russische mannen aangehouden op het station met tas vol nepartikelen

Door: Bregje Kop Politie

Rond 21.00 uur ontving de politie een melding vanuit het station in Breda. Daar zou NS-personeel twee mannen hebben staande gehouden. Ter plaatse troffen de agenten twee mannen van 30 en 26 jaar uit Rusland. Het tweetal had geen treinkaartje gekocht en kon zich niet identificeren. 

BREDA - Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden op het station. Zij hadden een tas vol met neppe merkartikelen bij zich. Ook konden zij geen ID-bewijs tonen en hadden zij geen treinkaartje gekocht.

Een agent blijkt één van de mannen te herkennen, omdat hij eerder deze week ook al werd aangehouden op het station. De man had toen ook nepartikelen bij zich. Hierop besluit de politie de bagage van de mannen te doorzoeken. 

Agenten treffen bij hun zoektocht flesjes parfum, dure oortelefoons en scheermesjes aan. Bij controle van aangetroffen Airpods, blijkt dat deze hetzelfde serienummer hebben, als de artikelen die eerder deze week bij de man werden aangetroffen. Na navraag bij een organisatie die onderzoek doet naar nepartikelen, blijkt dat het tweetal inderdaad geen echte merken bij zich draagt. 

De mannen zijn daarop aangehouden en naar het bureau gebracht. De recherche start een onderzoek.