Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Politie.nl

Straatrovers met machete opgepakt in trein richting Breda

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA / ROOSENDAAL - Een 28-jarige man uit Roosendaal is zondagmiddag door twee mannen bedreigd met een mes en van zijn telefoon beroofd. De twee verdachten konden door de politie in de trein richting Breda worden aangehouden.

Op het Stationsplein in Roosendaal kwam het slachtoffer van de overval in contact met de latere daders. Ze maakten een praatje en liepen een eindje met hem mee. Ze kwamen naar eigen zeggen uit de omgeving Breda / Tilburg. 

Niet veel later werd de 28-jarige man ineens door één van die mannen met een mes bedreigd. Het slachtoffer moest zijn mobieltje afgeven. Het slachtoffer ging vervolgens naar het station omdat hij het vermoeden had dat de straatrovers met de trein terug naar Tilburg of Breda gingen. Hij zag daar de trein richting Breda / Tilburg al op het perron staan en sprak de machinist aan. 

Agenten hebben vervolgens in een toilet in de trein twee mannen als verdachte aangehouden. De 20-jarige verdachte had de telefoon van het slachtoffer bij zich. In een heuptas, die in die ruimte lag, werd een mes, een machete aangetroffen.