Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bredase dief zaagt op klaarlichte dag katalysator onder auto vandaan

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA / TILBURG - Een man uit Breda is maandag aangehouden in Tilburg voor het stelen van een katalysator. “Er worden regelmatig katalysatoren onder auto’s uit gestolen om de edele metalen die daarin zitten”, laat de politie weten. 

Op maandag 13 maart om 14.35 uur belde een getuige naar het Operationeel Centrum (OC). De getuige meldde een verdachte situatie. Er zou namelijk een man onder een auto liggen aan de Kwaadeindstraat in Tilburg en daar aan het zagen zijn. Dat deed bij de politie meteen een belletje rinkelen. Er worden namelijk regelmatig katalysatoren onder auto’s uit gestolen om de edele metalen die daarin zitten.

Aanhouding
De centralist van het OC stuurde direct enkele surveillance eenheden die richting op. De getuige meldde dat de verdachte wegreed in een auto mogelijk in de richting van de Veldhovenring. Een agent op de fiets reed in die omgeving en zag de vermoedelijke auto van de verdachte rijden op het stuk van de Veldhovenring waar wegwerkzaamheden waren. Hij zette het verkeer stil. In de rij die ontstond zag hij een man uit een auto stappen met een stuk uitlaat in zijn handen en wegrennen. De agent zette de achtervolging in en zag de man een poort inrennen naar een binnenplaats. Hij zag nog net dat de verdachte het stuk uitlaat op een dak van een garage gooide en daarna net deed of hij daar wandelde. Dat trucje werkte niet, hij werd direct aangehouden. De 37-jarige man uit Breda werd geboeid en naar het bureau gebracht. De gestolen katalysator werd teruggevonden en in beslag genomen.