Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bijna 300 automobilisten betrapt op vasthouden telefoon tijdens rijden

Door: Hanneke Marcelis Politie

ULVENHOUT / KRUININGEN / ROOSENDAAL - De politie controleerde donderdag 25 mei op het gebruik van een mobiele telefoon in de auto op de snelweg. Vanuit een touringcar werden automobilisten betrapt en vervolgens aan de kant gezet door een van de politiewagens. Er werd gecontroleerd op de snelwegen A58 (tussen Kruiningen en Ulvenhout), A16 (tussen Hazeldonk en de Randweg Dordrecht) en de A17 (tussen Moerdijk en Roosendaal).


Tussen 10.00 en 17.00 uur draaide de MONO-actie met een touringcar en diverse niet herkenbare politievolgvoertuigen. Er werden in totaal 135 bekeuringen uitgeschreven. Maar liefst 119 keer was dat voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Er werden 7 boetes uitgeschreven voor te snel rijden, en ook nog enkele boetes voor onder andere onnodig links rijden en rechts inhalen. 


Ook werd er gecontroleerd met de zogenaamde ‘MONO-cam’. Deze camera stond vanaf 08.00 uur tot 15.30 uur opgesteld boven de A58 bij Ulvenhout. Tijdens deze controle werden ook nog eens 172 bestuurders betrapt op het vasthouden van de mobiele telefoon terwijl zij aan het rijden waren. Deze overtreders zullen op een later moment een bekeuring ontvangen. 

‘Ogen op de weg’
Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit van de gezamenlijke actie ‘Ogen op de weg’ van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant. “Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B”, aldus de politie.