Pablo de Jong (21) vindt onderdak bij CDA Breda

  Politiek

BREDA - Bredanaar Pablo de Jong (21) heeft onderdak gevonden bij de Bredase fractie van het CDA. Eerder dit jaar richtte De Jong de Partij voor de Openheid (PvO) op, die na twee maanden alweer ter zielen ging. Interne beschuldigingen tussen de oprichters waren daar de oorzaak van. “Maar dat en zijn verleden laten we nu even rusten”, aldus lijsttrekker van het CDA André Lips.


“Binnen de partij weten van het verleden van Pablo de Jong”, zegt André Lips. “Dat is zeker niet vlekkeloos, maar allemaal wel bekend.” Het is de bedoeling dat De Jong mee gaat draaien binnen het CDA, maar zich niet kandidaat stelt.

Medeoprichter van de PvO Bela Kiss had destijds geen goed woord over voor De Jong. Hij beschuldigde de jonge politicus van carjacking. De Jong bevestigde later dat een deel van Kiss’ beschuldigingen waarheid waren zijn en legde de schuld dan ook deels bij zichzelf. “Ik ben inderdaad veroordeeld wegens carjacking, daar heb ik zes maanden voor gezeten. Daarin had ik meer openheid moeten tonen”, zegt hij. “Maar de aantijgingen werden me te zwaar aangerekend.”

Lips legt het allemaal naast zich neer. “Hij gaat gewoon mee doen aan een aantal werkgroepen. Niet te snel, gewoon rustig aan. Het belangrijkste is dat hij politiek gezien de maatschappij weer in komt”, besluit de lijsttrekker.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief