Logo bredavandaag.nl

Wethouder blijft schuiven met fietsbrug A27

  Politiek

BREDA - De VVD en D66 hekelen het gedraai van GroenLinks-wethouder Wilbert Willems rond de realisatie van de fietsbrug bij Nieuw Wolfslaar. De opening van de brug stond aanvankelijk in 2007 op de planning. Willems schuift de oplevering nu op naar ‘op z’n laatst’ voorjaar 2012.


De fracties zijn het zat. “Verdere vertragingen zijn niet acceptabel”, vindt D66 raadslid Bart Vos.

De brug heeft destijds van de gemeenteraad 1,7 miljoen euro gekregen. Dat bedrag is echter niet genoeg voor het ontwerp dat nu klaar ligt. “Een ambitieus ontwerp dat qua uitstraling zeker genoemd mag worden”, schrijft Willems in een brief aan de commissie Milieu en Mobiliteit. "Maar", voegt Willems er aan toe, "de beoogde 1,7 miljoen is niet genoeg om het ontwerp te realiseren. Berekeningen laten zien dat de brug aanmerkelijk duurder wordt dan waarmee in de exploitatie rekening werd gehouden." De wethouder pleit voor een soberder ontwerp.

De onverschilligheid waarmee Willems aangeeft dat de oplevering weer wordt uitgesteld, valt bij de VVD niet in goed aarde. “Ook de communicatie naar de mensen in Nieuw Wolfslaar laat zwaar te wensen te over”, aldus commissielid Daan Quaars en fractievoorzitter Hanneke van Maanen van VVD. “De wethouder heeft in het verleden al meerdere malen om begrip gevraag aan de mensen uit Nieuw Wolfslaar. Zo ook voor 2010 en 2011. Nu doet de wethouder doodleuk hetzelfde voor weer een jaar later. De wijkbewoners hebben nu wel lang genoeg gewacht.”

Zowel D66 en de VVD vragen zich af hoe het kan dat het ontwerp van de brug duurder uitvalt dan eerder werd begroot. “Het bedrag was toch al de wethouder bekend?” De VVD spreekt het argument van de wethouder dat de het ontwerp ambitieus is, tegen. “Het boogde ontwerp is niet uniek in Nederland. Een alternatief moet snel worden besproken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief