Logo bredavandaag.nl

Sobere variant fietsbrug A27 lijkt enige optie

  Politiek

BREDA - Een sobere variant van de fietsbrug over de A27 lijkt de enige optie. Ondanks dat alle procedures voor het originele ontwerp zijn afgerond blijft deze te duur. Toch wil het college de keuze tussen het ‘luxe’ ontwerp en de 'sobere' versie eerst de bewoners voorleggen.


Verantwoordelijk wethouder Willems kreeg donderdag tijdens de raadsvergadering de wind van voren. Een motie van de PvdA om nu al voor een betonnen overgang te kiezen werd uiteindelijk ingetrokken.

Het college gaf aan in ieder geval voor een goedkopere versie te gaan en beloofde in december een beslissing te nemen.

“Het originele plan is helemaal klaar. De procedures zijn afgerond, maar het geld ontbreekt. Voordat we beslissen voor een andere versie van de brug wil ik dat alle consequenties daarvan duidelijk zijn”, aldus Willems.

De wethouder duidde op de vertraging die het met zich meebrengt wanneer gekozen wordt voor een alternatief. Een aanvraag van een nieuwe bouwvergunning en overleg met Rijkswaterstaat kost volgens de wethouder weer extra tijd.

“Het is duidelijk geworden dat er geen middelen zijn. Waarom dan wachten tot december in de commissievergadering. Als we nu een besluit nemen kunnen we zo snel mogelijk een nieuwe bouwvergunning aanvragen”, aldus PvdA fractievoorzitter Miriam Haagh.”

De gemeente verstuurde eerder deze week een Breda Bericht aan de bewoners, waarin zij worden uitgenodigd voor een gesprek. Daardoor hield de motie van de PvdA uiteindelijk geen stand. De meeste partijen kozen toch voor het overleg tussen de wethouder en de bewoners. Drie weken wachten bleek te overzien.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief