Logo bredavandaag.nl

Arbouw grote afwezige VVD-kandidatenlijst

  Politiek

BREDA – De VVD presenteerde donderdag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Voormalig wethouder Alfred Arbouw blijkt grote afwezige.


Naast het nieuwe lijsttrekkerschap van nieuwkomer Klaas Dijkhoff, die het stokje overnam van Hanneke van Maanen zijn meerdere nieuwe gezichten te bekennen.

Maar de naam van oud-wethouder Alfred Arbouw ontbreekt. “Het is vrij simpel. De laatste twee jaar werd het lastiger. Mijn baan bij Defensie slokt veel tijd op. Daarbij komt nog kijken dat de afstand tussen Den Haag en Breda ook in de weg zit.”

Arbouw vindt dat hij in de stad te weinig aanwezig kan zijn en dat is volgens hem belangrijk. De rol als volksvertegenwoordiger in de oppositie beviel uiteindelijk. “Het was even aanpassen.”

Een wethouderschap ziet hij nog altijd zitten, mits hij ervoor in aanmerking komt. “Dat ligt aan of de VVD in het college mag komen en of de partij mij in zo’n geval naar voren schuift”, laat Arbouw weten.

Lijsttrekker Dijkhoff vindt dat de rest van de lijst mooi is uitgebalanceerd. “We hebben een combinatie gezocht van vernieuwing en ervaring. Dat is goed gelukt.”

Oude bekenden als Sandra Lucassen en Patrick Ernst staan op respectievelijk de tweede en derde verkiesbare plek. Huidig commissielid Daan Quaars staat nu vierde op de lijst, gevolgd door nieuwkomer Cees van der Horst.

In de top tien van de kandidatenlijst komen ook nog de namen van nieuwkomers Boaz Adank en Thierry Aarsten voor.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief