Logo bredavandaag.nl

‘College heeft zitten slapen’

  Politiek

BOEIMEER – D66 en de VVD vinden dat het college van burgemeester en wethouders al in een eerder stadium de gemeenteraad had kunnen informeren over het ‘afblazen’ van de plannen van de Erfgoedhal in de Heilig Hartkerk.


“Het lijkt erop dat het college heeft zitten slapen en andere prioriteiten heeft gesteld”, aldus D66 raadslid Bart Vos.

De partij vindt de antwoorden op vragen die zij aan het stadsbestuur hebben voorgelegd te vaag. D66 wil weten waarom het college er zo lang over heeft gedaan. Vos: “Het haalbaarheidsonderzoek was al in april 2009 bekend.”

Het college stelt dat pas eind november overleg over de subsidieaanvragen plaatsvond tussen de gemeente en de provincie en dat daardoor geen tijd meer was om de raad te informeren.

De democraten nemen daar geen genoegen mee. “Er blijven nog veel vragen liggen. Wij betreuren deze situatie enorm gezien de geschiedenis van de Heilig Hartkerk.

VVD raadlid Sandra Lucassen stelt ook vraagtekens bij het handelen van het college. Zij gaat er nu van uit dat ‘het probleem’ wordt doorgeschoven naar de volgende raadsperiode.

Het stadsbestuur bevestigt dat.'Door het wegvallen van de Erfgoedhal kan het college geen zekerheid meer geven over de herbestemming van de Heilig Hartkerk', laat het college in een reactie weten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief