Logo bredavandaag.nl

Mastbosplan overlast auto’s iets aangepast

  Politiek

BREDA – De visie verkeersproblematiek Mastbos is na aanleiding van de vele reacties van omwonenden op enkele punten aangepast. Dat maakte wethouder Wilbert Willems donderdag bekend.


Volgens Willems gaat het in de aangepaste visie niet om een uitbreiding van parkeermogelijkheden, maar een betere verdeling. “De plaatsen worden minder robuust, minder massaal. De piekmomenten kunnen beter worden opgevangen als het beter is verdeeld.”

Het plan behelst vier parkeerlocaties die langs twee kanten van het bos bereikbaar moeten zijn en die locaties worden aangeven via bewegwijzering langs het Mastbos. De bezoekers zijn straks aangewezen op de rand van het bos.

De ‘ontvangstkamers’ komen te liggen bij de Huisdreef (Hotel Heeren van Oranje en restaurant de Boschwachter), Bouvigne (Japans restaurant, Waterschap, IJsvermmaak), Blauwe Kamer (Cafe Kogelvanger, CBR, cafe Zeven Heuveltjes en Hey-acker) en Den Deijl (restaurant Den Deijl).

De exacte ligging van de parkeerplaatsen staat nog niet vast. De definitieve ligging en inrichting worden besproken met de betrokkenen en uitgewerkt in een plan van aanpak.

“We hebben een idee aangegeven waar ongeveer de bedoeling is de parkeerplaatsen aan te leggen. Daarin zijn we mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de grond”, aldus Willems.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief