Logo bredavandaag.nl

VVD pakt extra zetel, hertelling of foutje?

  Politiek

BREDA – De VVD was al de grote winnaar van de verkiezingen. De liberalen pakten negen zetels. Nu blijkt er plots een extra zetel bijgekomen. De partij staat op de site van de gemeenteraad vermeld met tien zetels.


De zetelverdeling in de gemeenteraad van Breda lijkt ineens anders dan wat door de verkiezingsuitslag op drie maart werd bepaald. Foutje of hertelling?

"Het is natuurlijk een foutje, maar ze mogen van mij ook de zetelverdeling aanpassen. Ik weet niet wanneer ze die gegevens er op hebben gezet. We kwamen er vandaag pas achter", reageert VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff lachend.

Op de website van de raad staat VVD dus nu vermeld met tien zetels in plaats van negen. Dat betekent een extra plaats in het stadhuis voor de liberalen.

Voor het CDA ziet het er somberder uit. Zij deden het al niet goed tijdens de verkiezingen. De christen democraten verloren twee zetels en kwamen op een totaal van zes. Maar op dezelfde website ziet het er nog slechter uit voor de partij. Het CDA is blijkbaar nog een zetel kwijtgeraakt en staan nu op vijf.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief