Logo bredavandaag.nl

Spoorloze ondernemer duikt op als commissielid Breda'97

  Politiek

BREDA – Breda '97 heeft sinds kort weer contact met het commissielid Kees Vader van die partij. Vader was drie weken onbereikbaar voor zijn fractie en was ook niet aanwezig bij de commissievergaderingen waarvan hij lid is.


Vader werd onlangs in een civiele procedure veroordeeld tot het terugbetalen van 150-duizend euro, die per ongeluk op zijn rekening was gestort.

Vader, voorheen eigenaar van de Primera in Hoge Vucht, werd in een civiele procedure veroordeeld tot het terugbetalen van 150-duizend euro aan Payzone, het bedrijf dat het betalingsverkeer regelt. Volgens Payzone deed Vader dat niet.

De fractie van Breda ’97 zit ongevraagd met een probleem. “Vandaag heeft onze voorzitter na drie weken weer contact met Kees Vader kunnen leggen. Dat geeft al wat meer hoop”, zegt raadslid Dick Vuijk. “Natuurlijk willen we graag met hem in gesprek. Maar de afgelopen drie weken is dat simpelweg niet gelukt.”

Het Breda’97 commissielid meteen op non-actief zetten, vindt Vuijk te voorbarig. “De beste oplossing is naar onze mening om eerst een gesprek met hem te hebben over deze zaak. Daarna volgt een oordeel.”

Kees Vader kwam ook al in opspraak omdat hij tienduizenden euro’s zou hebben verduisterd in de tijd dat hij voorzitter was van de winkeliersvereniging Hoge Vucht en eigenaar van de Primera. Ondernemers verdenken hem er van het geld dat was bedoeld voor het onderhouden van het winkelcentrum, in eigen zak te hebben gestoken.

Fractievoorzitter Pieter van Yperen is momenteel op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar. Ook Kees Vader zelf neemt de telefoon niet op.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief