Logo bredavandaag.nl
De Hollandse avond van de Zomer Boulevard in een heerlijk zonnetje.
De Hollandse avond van de Zomer Boulevard in een heerlijk zonnetje. (Gert-Jan van Linschoten)

Haven moet aantrekkelijker volgens VVD

  Politiek

CENTRUM – Als het aan de VVD ligt wordt de haven een stuk aantrekkelijker. Volgens raadslid Cees van der Horst is het een waar tochtgat, zorgt het verkeer voor overlast en is er gebrek aan verlichting.


In een brief aan het college van burgemeester en wethouders stelt Van der Horst dat het voor zowel de ondernemer als de toerist veel beter kan en moet. Het plaatsen van windschermen is volgens hem een optie.

Ook zou de ‘boulevard’ verkeersvrij moeten worden, zodat de terraslopers en gasten geen gevaar lopen aangereden te worden, zo stelt Van der Horst.

Het VVD-raadslid ziet het liefst dat er meer verlichting wordt aangebracht, want zo zegt hij: “Het donkergat wordt naarmate het later wordt alleen maar donkerder. De terrassen zijn ook niet verlicht, wat ook al niet bijdraagt aan sfeer.”

Als laatste stelt hij voor om een vast 'powerpunt' te plaatsen. Hierdoor wordt het gebruik van aggregaten tijdens evenementen overbodig. “Telkens worden dan weer aggregaten geplaatst. Dat is slecht voor het milieu, levert gevaar op met het bevoorraden van brandstof en de opslag van brandstof is duur”, aldus Van der Horst.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief