Logo bredavandaag.nl

CDA: ‘Ophalen snoeihout moet gratis blijven’

  Politiek

BREDA – Het CDA is tegen het plan van het college om geld te vragen voor het ophalen van snoeihout in het buitengebied van Breda. “Het werkt illegaal storten of verbranden ervan in de hand”, vinden CDA-raadsleden Linda van Beek en Rien Hendrickx.


De CDA-fractie vindt de regeling des te vreemder omdat met het ophalen van het snoeihout juist al geld kan worden verdiend door de ontwikkeling van de biomassacentrale. “Het levert juist wat op in plaats van dat het wat kost”, menen de Christendemocraten.

Ook zouden de eigenaren van de percelen het snoeihout moeten bundelen in een pakket dat niet breder is dan 1,5 meter, zodat het door één persoon is te tillen. “Niet van deze tijd”, oordeelt het CDA over de regeling. “Het hout wordt nu toch al met kraanwagens opgehaald.”

“Deze regeling is in 1999 bij wijze van proef in de plaats gekomen van wat toen nog gebruikelijk was: het verbranden van het snoeihout”, stelt het CDA in een brief aan B&W. “Door het gratis ophalen van snoeihout, beschikt de gemeente Breda nu over een prachtig buitengebied. Wat ons betreft is die proef dus geslaagd.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief