Breda genoot van topsport tijdens de jaarlijkse Track Meeting bij Sprint. foto Gert-Jan van Linschoten
Breda genoot van topsport tijdens de jaarlijkse Track Meeting bij Sprint. foto Gert-Jan van Linschoten

CDA wil snel geld voor atletiekvereniging Sprint

Politiek

MASTBOS – Het CDA pleit voor een snellere financiering voor de uitbreiding en renovatieplannen van atletiekvereniging Sprint. De partij vindt dat nodig, zodat de club trainingsfaciliteiten kan bieden voor de Olympische Spelen van 2012.

‘Atletiekvereniging Sprint moet snel in de gelegenheid gesteld worden op het hoogste niveau te kunnen functioneren. Daarvoor is het nodig op korte termijn te starten met de uitbreiding en renovatie van de banen', zo stellen de christen democraten.

De partij dient hiervoor een amendement in dat door de coalitiegenoten wordt gesteund. Het CDA wil dat het ontbrekende bedrag van 1,6 miljoen wordt voorgefinancierd.

Het CDA wijst op behandeling van de Kadernota 2010. Toen heeft de raad ingestemd met de uitbreiding en renovatie. Volgens de partij werd de aanpak deels afhankelijk gesteld van de BTW die de gemeente verwacht terug te krijgen.

‘Dat duurt langer dan verwacht. Als niet al op korte termijn wordt begonnen met de uitbreiding en renovatie, dan kan Sprint geen kandidaat zijn voor het bieden van trainingsmogelijkheden voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. En dat betekent ook voor Breda een belangrijke uitstraling’, aldus het CDA.