Logo bredavandaag.nl
De Boschpoort gevangenis hield bij uitzondering de deuren voor bezoekers open foto Katinka Salden
De Boschpoort gevangenis hield bij uitzondering de deuren voor bezoekers open foto Katinka Salden

'Geen uitgebreider onderzoek zelfmoorden gevangenis'

  Politiek

CENTRUM – Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie vindt een uitgebreider onderzoek naar de zelfmoorden in de Bredase Koepelgevangenis niet nodig. “Het aantal suïcides is hoog, maar ik zie geen aanleiding om het onderzoek verder uit te breiden”, aldus Teeven.


Dat antwoordt Teeven (VVD) naar aanleiding van vragen van het SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Gesthuizen vroeg de staatssecretaris extra onderzoek te doen naar de vier zelfmoorden in 2010.

De staatssecretaris is van mening dat iedere zelfmoord er één te veel is, maar dat terugkijkend naar het verleden het aantal zelfmoorden fluctueert en zonder vast patroon. “Alle suïcides worden elk afzonderlijk onderzocht”, antwoordt Teeven. “De rapportages gaven een duidelijke feitenbeschrijving. Tussen de suïcides werd geen oorzakelijke relatie gevonden.”

De incidenten werden onderzocht door zowel de Inspectie voor de Gezondheidszorg als de Inspectie voor de Sanctietoepassing. Ook de IGZ zag geen aanleiding voor verder onderzoek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief