De SP en een aantal bewoners van de Driesprong vragen aandacht voor het uitblijven van woningen op de Driesprong. foto Perry Roovers
De SP en een aantal bewoners van de Driesprong vragen aandacht voor het uitblijven van woningen op de Driesprong. foto Perry Roovers

Ook buurt Geeren krijgt stempel ‘Geenhuyzen’

Politiek

HOGE VUCHT – Een deel van Geeren in Breda-Noord krijgt van de SP het stempel ‘Geenhuyzen’, wat betekent dat de wijk te veel braakliggend terrein kent. “Belachelijk aangezien er 32-duizend mensen op de wachtlijst staan”, stelt SP-raadslid Bas Maes.

Eerder deelde de SP hetzelfde stempel uit aan een deel van de Driesprong en bij het Schoolakkerplein in het Ginneken. Zaterdag 11 juni houden de socialisten een actie om het woningtekort aan onder meer de Bernard de Wildestraat kenbaar te maken.

“De naam Geenhuyzen benadrukt het feit dat er geen huizen meer staan”, zegt Maes. “Waar eerst honderden mensen woonden groeit nu slechts nog onkruid.” Na het plaatsen van het bord gaat de SP huis-aan-huis in de omliggende straten voor het verzamelen van goede ideeën en handtekeningen van omwonenden. Maes: “Ook buurtbewoners is het vaak een doorn in het oog om jarenlang uit te moeten kijken op een kale vlakte.”

De ideeën die tijdens de actie worden opgedaan geeft de SP uiteindelijk aan wethouder Bob Bergkamp. Maes wil de verantwoordelijk wethouder zo een handje helpen met het uitwerken van de woonvisie voor het gebied.