Logo bredavandaag.nl
Het water bij de Chassésingel. foto Wijnand Nijs
Het water bij de Chassésingel. foto Wijnand Nijs

GroenLinks Breda wil de haagjes behouden

  Politiek

CENTRUM - GroenLinks Breda is tegen het plan om de haagjes bij de Singels van Breda weg te halen en zet er vraagtekens bij.


Wethouder Bergkamp wil de haagjes weghalen omdat dit volgens hem een bezuiniging oplevert. Onderbouwing is dat de begroeiing 'geen ruimtelijke functie heeft'. Dat vindt GroenLinks-raadslid Sietze Schokker te weinig argumentatie.

Ook vind ze dat de haagjes wel een ruimtelijke functie hebben. “De groene aderen in de Singels verbinden natuurgebieden van buiten de stad met elkaar. Zo is de stad geen blokkade. Als de haagjes weggehaald worden, valt de verbinding weg. Als de haagjes verdwijnen, moet dat gecompenseerd worden. Dat kost alleen maar geld.”

Het groen draagt volgens de partij bij aan de economische waarde van de stad en aan de waarde die bewoners toekennen aan de leefomgeving. De partij is van mening dat het groen langs de Singels juist versterkt moet worden. Een natuurvriendelijke oever speelt een belangrijke rol in de verspreiding van dieren en planten volgens Sietze Schokker, raadslid van GroenLinks Breda.

GroenLinks Breda wil weten wat er achter het plan zit om de haagjes weg te halen. Daarom stelt de partij vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Schokker wil weten of het college heeft gekeken naar het beleid van onder meer de visie openbare ruimte en of daarin iets is vastgelegd over de haagjes.

Daarnaast vraagt ze zich af of het college heeft onderzocht welke gevolgen het weghalen van de haagjes heeft voor het functioneren van de ecologische verbindingszone. Bovendien wil het raadslid weten of het college kan vertellen wat de besparing is en of dat opweegt tegen de kosten die gemaakt moeten worden om weer te kunnen voldoen aan het beleid van de provincie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief