Logo bredavandaag.nl
Maurice Spapens en Patrick van Lunteren tijdens een gemeenteraadsvergadering.
Maurice Spapens en Patrick van Lunteren tijdens een gemeenteraadsvergadering. (Ilse Lukken)

SP en PvdA: Geloofwaardigheid wethouder ondermijnd

  Politiek

CENTRUM – De SP en de PvdA hebben het gehad met wethouder Saskia Boelema. Volgens beide partijen schort het aan communicatie en het onjuist en onvolledig informeren van de gemeenteraad. “We worden hier gewoon gepiepeld”, vinden beiden.


SP-fractievoorzitter Patrick van Lunteren overweegt een motie van wantrouwen tegen de wethouder van Financiën in te dienen. Een grote stap, maar in de ogen van Van Lunteren heeft de wethouder het dan ook goed verbruid.

In een vergadering van de raad op 16 juni moest Van Lunteren aanhoren dat Saskia Boelema bezig is een plan uit te werken voor sluiting van een aantal buurthuizen. Het beslissende woord daarover zou in september vallen.

Op datzelfde moment vertelde echter een ambtenaar in opdracht van het college aan de huurders van buurthuis Doornbos dat het buurthuis wordt gesloten. En dat is tegen het zere been van de SP en de PvdA. “De wethouder spreekt altijd over dat het primaat bij de gemeenteraad ligt, maar ondertussen informeert ze ons onjuist”, stelt de fractievoorzitter.

Hij verwijt het de wethouder vooral dat ze de betrokken bij het buurthuis niet eerder heeft geïnformeerd over de sluiting. Van Lunteren eist excuses naar de gemeenteraad maar ook naar de huurders van het buurthuis. “Inmiddels heeft één huurder de activiteiten al opgezegd, die club bestaat niet meer.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief