Simone Vos

Commentaar: Breda fietst

  Politiek

COMMENTAAR - Betaald fietsparkeren in Breda. Het levert vanaf 2012 180-duizend euro per jaar op, maar is ‘ook een perverse prikkel die op geen enkele wijze groen dan wel duurzaam valt uit te leggen.’


Dat stelde Bernie van den Berg donderdagavond in zijn motie tegen het betaald fietsparkeren. De motie haalde het niet. De coalitie vindt dat de gewenning bij de Bredanaar van een gratis fietsenstallingen niet prevaleert boven de bijna twee ton die het plan straks oplevert.

Het idee om weer geld te vragen voor fietsparkeren in de gemeentelijke fietsenstallingen - 50 cent per fiets - is er een uit de hoed van GroenLinks-wethouder Wilbert Willems. Het is immers zijn portefeuille en hij verdedigt het idee alsof hij het er mee eens is. Te verwachten valt dat Cees Meeuwis (Economische Zaken) en Saskia Boelema (Financiën) bij Willems over de schouder keken toen hij dit opschreef.

Een GroenLinks-wethouder kan niet alleen verzinnen dat de impuls om naar de toch al met auto’s overladen binnenstad te fietsen, de nek om wordt gedraaid. En dat voor een druppel op een gloeiende begrotingsplaat. In Roosendaal, waar ze ook wel wat bezuinigen, kan het namelijk wel. Het CDA, de VVD, LVP en de SP gingen er prat op dat de regeling gehandhaafd bleef. En dat lukte.

Vier jaar geleden zat dezelfde wethouder Willems op dezelfde post en schafte toen de betaalde fietsenstallingen af. ‘Als proef’, vulde fractievoorzitter Selcuk Akinci tijdens de raadsvergadering van donderdag aan. “En het plan van betaalde fietsenstallingen gaat hand in hand met investeringen”, stelde hij. “Anders is het voorstel zo van tafel.”

“En je maakt kans om een elektrische fiets te winnen!”, kon Willems niet snel genoeg er achteraan roepen. Dat voor die fiets ook moet worden betaald in een gemeentelijke stalling, is slechts een bijzaak.

De gemeente hoeft dus geen vreemde gezichten te trekken als de fietsenhoop tegen de Grote Kerk zich straks weer een weg naar boven baant en de rijen auto’s bij parkeergarages Concordia en de Barones tot het Rat Verlegh-stadion staan. Wellicht dat Veolia tegen die tijd weer wat buslijnen wil schrappen. Zou het besluit dan ook van tafel zijn?