PvdA: ‘Wat kost Culturele Hoofdstad ons nu?’

  Politiek

BREDA – De PvdA in Breda maakt zich zorgen over de kosten rond en invulling van Brabant Culturele Hoofdstad 2018. Dat schrijft de fractie in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.


Het is de PvdA op dit moment onduidelijk hoe dat proces concreet wordt vormgegeven en hoe daarmee de kosten die Breda investeert in de bid worden besteed, zo stellen de socialisten in de brief.
“Ook in de stad is het onduidelijk hoe, na het beëindigen van de opdracht aan cultuurmakelaar Geurt Grosveld, dit proces wordt aangestuurd, wie er betrokken zijn en hoe beslissingen tot stand komen”, stelt briefschrijver Arend Hardorff.

Volgens de PvdA is het hele proces een soort “black box” waarvan het onduidelijk is wat er uit moet komen en hoe dat tot stand komt. “Een beeld dat ook mensen en organisaties uit de Bredase cultuursector met ons delen.”
De PvdA zou ook graag zien dat de bijdrage van de stad aan het bidbook vooralsnog wordt vastgesteld op 1 ton, in plaats van 2 ton. Een amendement van de partij werd vorige week tijdens de begrotingsbehandeling 2012 verworpen, omdat dit niet zou kunnen.

Volgens de partij kan dit wel. Een raadsbesluit van de Eindhovense raad zou dit bevestigen. Nu wil de partij weten of die toch ook in Breda besloten kan worden. Ook wil de PvdA weten wat de huidige rol van de afdeling Cultuur is met betrekking tot de voorbereiding van de bid? “Kan het College duidelijk maken hoe deze inspanning in verhouding staat tot de opdracht aan en werkzaamheden van de afdeling Citymarketing en Externe Betrekkingen?”