Serge Mouthaan

Excuses burgemeester voor uitlekken geheime stukken

  Politiek

BREDA – Burgemeester Peter van der Velden bood donderdagavond tijdens de commissievergadering Maatschappij zijn excuses aan voor het uitlekken van geheime stukken rond de komst van de twee opvanghuizen voor verslaafden.


Tijdens de informatiebijeenkomst voor bewoners van de wijk Heuvel zijn per ongeluk stukken die vertrouwelijk waren in de openbaarheid geraakt, zo meldde de burgemeester.

“Niet altijd zijn stukken voor het publiek openbaar, maar worden voor de gemeenteraad ter visie gelegd. Er is onduidelijkheid ontstaan over de vertrouwelijkheid van de stukken, omdat ze op die avond openbaar waren. Er was sprake van een omissie. Het had niet mogen gebeuren”, aldus Van der Velden.

PvdA-raadslid Richard Blankentein wilde ondanks de verontschuldigingen toch nog in gesprek met het college. “We hechten veel belang aan vertrouwelijkheid. Maar hoe kan het dat wij ons mond moesten houden tegenover de bewoners terwijl de informatie openbaar was”, vroeg hij zich af.

De burgemeester kondigde naast de excuses aan om een samen met de raadsgriffie een methode te ontwikkelen om dit in de toekomst te voorkomen.