Merendeel raad schaart zich achter broodjeszaak Amon

  Politiek

CENTRUM – Broodjeszaak Amon in de Halstraat kan rekenen op steun van een meerderheid van de gemeenteraad. Als het aan de politiek ligt wordt de beperking in het uitgaansgebied, waardoor de ondernemer eerder dicht moet, geschrapt. Burgemeester Peter van der Velden: ‘Ik denk dat we er uitkomen.”


Wel werd benadrukt dat ondanks de sympathie die er heerst voor Amon zorgvuldig moet worden gehandeld. Dat betekent, zoals burgemeester Peter van der Velden voorstelde, dat eerst een evaluatie van het sluitingstijden beleid wordt afgewacht voordat definitief een besluit wordt genomen.

Eigenaar Mohammed Alkassab kreeg begin november bericht van de gemeente dat hij in plaats van 04.00 uur tot 02.00 uur open mag zijn. Amon draaide al acht jaar tot 04.00 uur 's nachts door, totdat de gemeente na een anonieme tip was gaan controleren.

De burgemeester neemt in zijn overweging mee dat er nooit problemen zijn geweest bij de broodjeszaak en dat de periode waarin Amon open is geweest veel te lang heeft geduurd. Hij verwacht in februari meer duidelijkheid te kunnen geven.

“In die context wil ik het zien, maar geef mij tijd om het goed te bekijken. Ik denk wel dat we er uitkomen”, gaf Van der Velden de raad mee.

GroenLinks fractievoorzitter Selcuk Akinci had het onderwerp tijdens de commissievergadering Bestuur op de agenda gezet. Hij constateerde dat er een vreemde situatie was ontstaan in het vaststellen van het horeca-uitgaansgebied. In een aantal straten geldt voor broodjeszaken een andere sluitingstijd.

“Nu is er sprake van twee uitgaansgebieden. Het zou logisch zijn als er een uniform gebied wordt geformuleerd”, aldus Akinci.