De Grote Optocht van Breda. Genieten geblazen. foto Jorgen Janssens
De Grote Optocht van Breda. Genieten geblazen. foto Jorgen Janssens

Begrip Carnavalsclub BCV voor bezuinigingen gemeente

  Politiek

BREDA - Stichting Bredase Carnavals Viering (BCV) is niet blij met het bezuinigingsvoorstel van wethouder Bob Bergkamp, maar heeft er wel begrip voor. “Ook de wethouder moet zich houden aan de bezuinigingen”, aldus Frans van den Broek, secretaris van BCV.


Burgemeester en wethouders kwamen in het kader van de bezuinigingen met het voorstel om carnavalsverenigingen verantwoordelijk te stellen voor de schoonmaak na de optocht.

Bredase carnavalsclubs zijn hiervan geschrokken. “Als het voorstel door gaat, wordt het voor ons wel lastig. Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat de optocht dan niet door kan gaan”, zegt Van den Broek. “Er is wederzijds begrip. Hij snapt dat het voor ons moeilijk wordt, maar aan de andere kant weten wij dat hij zich moet houden aan de bezuinigingen."

Volgens de secretaris van de carnavalsvereniging is de stichting op dit moment in onderhandeling met wethouder Bergkamp om samen tot een oplossing te komen. "Een definitieve oplossing hebben we nog niet gevonden, maar de wethouder is bereid ons tegemoet te komen."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief