foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen
nieuwbouw

Vier plannen voor nieuwbouwwijk Bouverijen

  Politiek

TETERINGEN – De gemeente Breda heeft vier projectontwikkelaars gevraagd ontwerpen in te dienen voor het noordelijk deel van de nieuwbouwwijk Bouverijen in Teteringen. Deze vraag komt na een besluit van het college van burgemeester en wethouders om de grond zo doeltreffend mogelijk in te richten en om eindelijk een beetje vaart in het bouwproces te krijgen. Het is de bedoeling dat de ontwikkelaars zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van woningzoekenden.


In de plannen die de ontwikkelaars kunnen indienen moeten zo’n 65 tot 70 woningen komen. De ontwerpers zijn vrij om in te spelen op de vraag van woningzoekenden. De gemeente heeft een aantal spelregels opgesteld waaraan de projectontwikkelaars zich dienen te houden. Deze regels hebben onder andere te maken met het bestemmingsplan, architectuur, verkeer, openbare ruimte, milieu en nutsvoorzieningen.

De gevraagde ontwikkelaars moeten voor 10 januari laten weten of ze mee willen doen met de ontwerpcompetitie. De vier partijen die nu benaderd zijn, zijn geselecteerd op basis oude beloftes van de gemeente. De beloftes aan de geselecteerde ontwikkelaars houden in dat ze ooit nog mogen bouwen in Breda. Door dit project wordt een deel van deze afspraken ingelost.

Op maandag 2 april 2012 wil de gemeente de definitieve plannen, van de deelnemende ontwikkelaars, binnen hebben. Vervolgens zullen de plannen worden beoordeeld door de gemeente, op basis van de eerder opgestelde spelregels. Aan iedere regel zijn punten verbonden, het ontwerp met de meeste punten mag zich het winnende plan noemen.

De winnaar wordt in mei 2012 bekend gemaakt. Nog voor de zomervakantie zal er met de winnende projectontwikkelaar een samenwerkingsovereenkomst worden ondertekend. Naar verwachting kan de bouw van de woningen in het eerste helft van 2013 beginnen en worden de eerste huizen voor juni 2014 opgeleverd.

Eind januari organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst, waarin geïnteresseerden worden geïnformeerd over de verdere plannen van de ontwikkeling van het nieuwbouwgebied. Bouverijen Noord zal in totaal 250 woningen krijgen, die naar verwachting in zo’n drie jaar tijd kunnen worden ontwikkeld.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief