Logo bredavandaag.nl
De actie 'Redt het Breda's Museum' werd donderdagavond goed bezocht. foto Jorgen Janssens
De actie 'Redt het Breda's Museum' werd donderdagavond goed bezocht. foto Jorgen Janssens

Bezuiniging 1,5 miljoen Breda's Museum niet haalbaar

  Politiek

CENTRUM – De opdracht van de gemeenteraad om 1,5 miljoen te bezuinigen op het Breda's Museum blijkt niet haalbaar. Volgens verantwoordelijk wethouder Wilbert Willems is een miljoen realistischer.


In een eind vorige week verstuurde brief aan de gemeenteraad staat dat het college van burgemeester en wethouders een ‘substantiële’ besparing mogelijk acht.

De wethouder meldt dat inmiddels alle opties zijn bekeken. De bewindsman doelt onder meer op het uitvoeren van de twee rapportages ‘Een vernieuwd Breda’s Museum’ en Museum@Breda. Ook een combinatie leidt niet tot het gewenste doel.

”Er is geen enkel scenario te bedenken, waarin de beoogde taakstelling wordt gehaald. Daar heb ik steeds al voor gewaarschuwd”, aldus Willems.

Het stadsbestuur maakte verder bekend dat zij in juni een uitgewerkt plan kan aanleveren. “We hebben ons huiswerk gedaan. Het gaat nu om het concreet maken. De haalbaarheid hangt uiteindelijk af van de gesprekken met de marktpartijen, zoals met de stichting Cultuurbelangen die het pand eventueel willen kopen. We moeten zien wat kan en niet kan.”

De wethouder heeft opdracht gegeven combinaties van een aantal scenario’s nader uit te werken. Met onder meer als uitgangspunt de verzelfstandiging van het Breda’s Museum op korte termijn

‘Maar ook een nauwe samenwerking met het Noord-Brabants Museum wat betreft beheer en collecties, het verder inkrimpen en uitplaatsen van delen van de depotvoorzieningen en huidige werkruimten en een exploitatie door een marktpartij van het gebouw’, worden aangegeven als doel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief