Logo bredavandaag.nl
Dr J. Ingenhouszplein met zicht op de Haagweg. foto Pepijn Nagtzaam
Dr J. Ingenhouszplein met zicht op de Haagweg. foto Pepijn Nagtzaam

Wijkraad verrast door berichten over drugsgebruik Haagpoort

  Politiek

HAAGPOORT – Wijkraad Haagpoort reageert verbaasd op het bericht van het CDA over de ‘achteruitgaande leefbaarheid en veiligheid’ op en rond het Dr. J. Ingenhouszplein. De winkeliers rondom het plein zijn ook verrast: zowel de wijkraad als de winkeliers ervaren zelf zeer weinig overlast en wijkraadvoorzitster Do Testers geeft aan dat het ‘juist nu heel rustig is’.


Zij snapt niet hoe het CDA erbij komt dat volgens winkeliers en wijkraad de leefbaarheid en veiligheid achteruit gaat en zegt dat de wijkraad niet aan de bel heeft getrokken. “Wij hebben erg goed contact met de winkeliers en wijkbewoners en we hebben de laatste tijd absoluut geen meldingen gehad.”

Ook Cees Brekelmans, eigenaar van een bloemenwinkel aan het plein, zegt dat het allemaal wel meevalt. “De wijk is juist beter geworden. De sociale controle groeit de laatste tijd. Wij weten ook dat er wel eens in drugs wordt gehandeld op straat, maar ervaren daar geen hinder van. Het CDA loopt ver achter de feiten aan.”

Marc Benoist van de NAC-store aan het plein geeft hetzelfde aan. “Het enige wat moet gebeuren is dat het plein nodig opgeknapt moet worden. Als de wietpas wordt ingevoerd zal de drugshandel de straat op gaan, dan moet er beter gehandhaafd worden.” Over achteruitgang van veiligheid, waar het CDA over spreekt, zegt hij: “Het is niet onveilig hier. Er staan soms wat auto’s waar gehandeld wordt, maar dat is alles. Als het plein heringericht wordt met betere verlichting en meer overzicht scheelt dat al veel.”

Peter Elbertse, CDA-commissielid, zegt dat afgelopen maandag in een bespreking drie á vier bewoners hevige klachten hebben geuit. Hij geeft wel aan dat er, voorzover hij weet, geen contact met de wijkraad of winkeliers is geweest.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief