Logo bredavandaag.nl
Dave Ensberg.
Dave Ensberg.

Bredanaar Dave Ensberg op kieslijst CDA Tweede Kamer

  Politiek

BREDA/DEN HAAG - Bredanaar Dave Ensberg-Kleijkers prijkt op plaats 28 van de CDA-kieslijst voor de komende verkiezingen. Die vinden plaats op 12 september.


De lijst moet nog worden voorgelegd aan de lokale afdelingen. Als die er mee instemmen, is het woord aan de leden op het partijcongres van 30 juni. Ensberg is één van de 47 nieuwkomers op de CDA-lijst. De andere negen personen op de lijst zitten reeds in de Kamer.

Ensberg-Kleijkers vindt de plaats een grote eer en heeft zin in de campagne, zo zegt op Twitter.

De Bredanaar bekleedt momenteel een bestuursfunctie bij het Provinciaal Bestuur van het CDA Brabant. Daarnaast is hij lid van de Rekenkamercommissie Hoeksche Waard.

Naast Ensberg-Kleijkers staan nog vier andere Bredanaars op de verschillende kandidatenlijsten. Zo werd eerder bekend dat SP'ers Patrick van Lunteren en Michiel van Nispen respectievelijk op plek 31 en 17 van de SP-kieslijst staan.

Klaas Dijkhoff, eveneens raadslid voor de VVD in Breda, staat op plek 17 op de kieslijst van zijn partij. Hij steeg maar liefst met 10 plaatsen ten opzichte van de vorige kieslijst.

De Bredase Attje Kuiken stelde zich ook weer beschikbaar voor de PvdA in de Tweede Kamer. Op welke plek zij komt, is nog niet duidelijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief