Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Betonnen bollen Chassé ‘groot probleem’ gehandicapten

  Politiek

CENTRUM – De fractievoorzitter van Leefbaar Breda, John Stubenitsky, stelt dat de plaatsing van de betonnen bollen op het voorplein van het Chassé Theater een groot obstakel vormen voor lichamelijk gehandicapte bezoekers. “Ik ben mij rot geschrokken.”


De gekleurde bollen zijn door de gemeente geplaatst om de parkeeroverlast aan het plein tegen te gaan. Volgens Stubenitsky zorgt de ‘oplossing’ er voor dat lichamelijk gehandicapten voor ‘heel grote problemen’ komen te staan.

De Leefbaar Breda voorman geeft aan dat de meeste auto’s die op het voorplein parkeren voorzien zijn van een geldige gehandicaptenparkeerkaart en dat de zes aanwezige invalideparkeerplaatsen bijna altijd vol staan.

“Je kunt pas in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart als een keuring uitwijst dat je minder dan 100 meter kunt lopen. Ook mag je met een gehandicaptenparkeerkaart, als er geen gehandicaptenparkeerplaats meer beschikbaar is, voor maximaal 2 uur op een andere plek parkeren. Mits je een parkeerschijf naast je gehandicapten parkeerkaart legt”, aldus Stubenisky die zijn onvrede uit over de huidige situatie.

Leefbaar wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het bekend is dat de maatregelen het voor gehandicapten nagenoeg onmogelijk maakt het Chassé Theater te bezoeken. Stubenitsky: “Bent u bereid in te zien dat deze tijdelijke maatregelen voor het voorkomen van parkeeroverlast op het voorplein meer nadelen dan voordelen biedt?”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief