Logo bredavandaag.nl
Foto Perry Roovers
Foto Perry Roovers

Commissie over omroep: 'Praat over samenwerking'

  Politiek

BREDA - Het is nog onduidelijk welke lokale omroep de zendvergunning voor de komende vijf jaar krijgt. In de commissievergadering van donderdagavond boog de commissie zich over het voorstel van Wethouder Selçuk Akinci om BredaNu te kiezen als lokale omroep. De commissie ventileerde nog geen eensluidende mening.


Dat geeft ook Paul de Beer , fractievoorzitter van D66, aan. Op 18 december is er eerst nog een informatiebijeenkomst van StadsRTVBreda. "De hoop is eigenlijk nog steeds dat beide partijen een poging wagen om samen te komen en de zendtijd te verdelen. Het is volgens mij veel belangrijker dat er goede, uitvoerbare plannen liggen en dat alle professionals en vrijwilligers die daar werken hun steentje kunnen bijdragen aan het maken van mooie programma's. Daar zijn de kijkers en luisteraars uiteindelijk ook het meest bij gebaat."

Het college sprak eerder deze week haar voorkeur uit voor BredaNu, een nieuwe omroep die de komende vijf jaar radio- en tv-programma’s wil maken. StadsRTVBreda doet dit al dertig jaar. Secretaris Jan de Jonge van StadsRTVBreda had de zendmachtiging graag samen gehad. “Maar dan wel op basis van gelijkwaardigheid”, stelde hij eerder tegenover BredaVandaag. Maar daar was volgens hem geen sprake van. “Uit de intentieverklaring van BredaNu bleek dat niet.”

Het definitieve besluit wordt genomen op donderdag 20 december, in de laatste raadsvergadering van dit jaar. Daarna is het aan het Commissariaat voor de Media, die het uiteindelijke besluit moet bekrachtigen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief