Logo bredavandaag.nl
gemeenteraadsverkiezingen

Nieuw GroenLinks-raadslid Jos Koniuszek stelt zich voor

  Politiek

BREDA - Door het plotseling overlijden van GroenLinks-fractievoorzitter Adel Koger kwam de Bredase gemeenteraad de afgelopen tijd een lid tekort. Tot vandaag, want Jos Koniuszek is door het GroenLinks-bestuur naar voren geschoven als jongste raadslid.


Normaal feliciteer je iemand met een nieuwe politieke functie, voelt dit als een gelukkig moment?
"Aan de ene kant wel, ik ben natuurlijk ook al een tijdje aan het werk voor GroenLinks in de commissie Ruimte en Bestuur. Het moment is natuurlijk erg triest, maar daar verander je verder niets aan."

Ga je je in de gemeenteraad ook bezighouden met Ruimte en Bestuur ?
"Dat moeten we nog gaan overleggen, veel posten moet sowieso opnieuw worden verdeeld. Adel Koger had een aantal zware portefeuilles die opnieuw moeten worden ingevuld. Wel kan ik zeggen dat ik al heel erg lang bezig ben met duurzaamheid. de stad proberen CO2-neutraal te maken, dat soort zaken interesseren me erg."

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, hoeveel kan je in zo'n kleine periode eigenlijk bereiken?
"Het wordt wel een pittige tijd. Er komen nog een paar belangrijke dossiers aan en dan inderdaad verkiezingen. Daar heb ik me overigens net als de vorige verkiezingen beschikbaar voor gesteld. "

Ben je eigenlijk goed in verkiezingen? Debatteren, speechen voor de mensen..
"Dat is nog even afwachten. In andere rollen ging het me altijd wel goed af. Het wordt in ieder geval een grote en mooie uitdaging."

Ben je gezien je achtergrond van plan om zaken op een andere manier aan te pakken in de Bredase politiek?
"Nee, niet direct anders. Ik wil graag een GroenLinkse draai meegeven aan de besluitvorming en een goed sociaal verhaal uitdragen. We kunnen nog zoveel goede dingen bereiken in Breda!"FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief