Logo bredavandaag.nl
Het gaat nu hard rond Breda CS. Stand van zaken tweede helft september 2013. foto  Henk Voermans
Het gaat nu hard rond Breda CS. Stand van zaken tweede helft september 2013. foto Henk Voermans

Burgemeester hamert op belang spoor Breda-Antwerpen

  Politiek

BREDA - Burgemeester Van der Velden hamert in een opinieartikel in CoBouw op de hogesnelheidslijn Breda-Antwerpen. “Het kan niet zo zijn dat in de discussie over dat alternatieve aanbod eerdere uitgangspunten en afspraken over de verbinding tussen Breda en Antwerpen worden opengebroken”, aldus Van der Velden.


De burgemeester sorteert met dit artikel voor op de politieke discussie die in oktober gaat losbarsten over het alternatieve aanbod van NS op het HSL-net. “Mijn oproep aan politiek Den Haag is simpel: waak ervoor dat de miskoop van de NS bij AnsaldoBreda niet tot nog meer collateral damage leidt. Afspraak is afspraak”, zo schrijft hij.

Van der Velden wil dat NS snel de dienstregeling op orde krijgt. “Zodat wij met alle betrokken partijen, publiek en privaat, samen de verbeteringen in infrastructuur en verdienkracht van Nederland realiseren die ons eind jaren negentig voor ogen stonden.”

Als er gesleuteld gaat worden aan de overeenkomst, dan komt een veel groter geheel van maatschappelijke en private investeringen op de tocht te staan, zo vreest de burgervader. “Ik ben daarom blijdat NS, NMBS en de staatssecretaris het belang van een snelle realisatie van de internationale verbinding Antwerpen - Breda hebben onderstreept.”

“Niemand is er bij gebaat als ruim 400 miljoen aan publieke en private investeringen straks niet geoogst kunnen worden via de snelle verbinding met het zuiden”, stipt Van der Velden aan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief