Logo bredavandaag.nl
gemeenteraadsverkiezingen

Negen nieuwe namen op kandidatenlijst CDA

  Politiek

BREDA - De kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar maart telt negentien namen. Opvallend is de tweede positie voor wethouder Bob Bergkamp en de laatste positie voor de huidige fractievoorzitter Linda van Beek. De lijst kent negen nieuwelingen.


De lijst werd vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering van het CDA Breda tijdens een bijeenkomst in Prinsenbeek. Voorzitter van de kandidatencommissie Anke Dielissen: “In totaal zijn er negen nieuwe gezichten. De lijst bestaat uit de door het CDA gewenste mix van jong-oud, vrouw-man, dorp-stad. Opvallend is het grote aantal ondernemers uit onder meer sociale, culturele, agrarische en juridische hoek.”

Lijsttrekker Peter Elbertse: “Met deze kandidatenlijst laat het CDA Breda zien de koers voort te zetten die al eerder is ingeslagen, namelijk het tonen van een zeer grote betrokkenheid bij onze Bredase gemeenschap

Na Peter Elbertse op plaats 1, volgen Bob Bergkamp, huidig wethouder voor het CDA Breda, en Ulvenhoutse Els Groeneweg. Daarna volgen nieuwe kandidaten zoals advocaat Caspar Rutten, cultureel ondernemer Hanna Buda, ondernemer Basile Lemaire uit Prinsenbeek en de Bavelse student Jeroen Bruijns.

De complete lijst:
1 Peter Elbertse
2 Bob Bergkamp
3 Els Groeneweg
4 Caspar Rutten
5 Hanna Buda
6 Basile Lemaire
7 Mine Altun
8 Jeroen Bruijns
9 Huib Jansen
10 Cengiz Canli
11 Henk de Wert
12 Sylvia Vincenten
13 Josien Leers
14 John Heller
15 Robert Defilet
16 Anton van Gastel
17 Charles Gemmeke
18 John van Engelen
19 Linda van BeekFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief