Logo bredavandaag.nl
Met een Engelse stadsbus de wijk in. foto Ruth Giebels
Met een Engelse stadsbus de wijk in. foto Ruth Giebels

Campagnekoorts: Congresleden PvdA ‘flyeren’ Breda in

  Politiek

BREDA - 19 maart kiest Breda een nieuwe gemeenteraad. Tot die tijd gaan de lokale politici met elkaar verbaal de strijd aan in debatten én proberen ze de Bredanaar te overtuigen van hun standpunten. Campagnekoorts: 'canvassen' door de PvdA, photoshoot GroenLinks.


'Tout' PvdA is dit weekend in Breda. In het Chassé heeft de partij haar jaarlijkse congres. Daarbij zijn alle prominenten aanwezig. Voorzitter Hans Spekman gebruikte zijn toespraak om uit te halen naar D66 en VVD, die lokaal volgens hem verkeerd bezig zijn.

Buiten op straat deelden de prominenten samen met onder meer de Bredase lijsttrekker Miriam Haagh de traditionele rode rozen uit. En zo kon je als winkelende Bredanaar zo maar oog in oog staan met Diederik Samsom voor een gesprek over de toekomst van het land én van de stad.

Canvassen noemen politici dat, deur aan deur kiezers benaderen, op zoek naar sympathie en stemmen. Dit was volgens de partij de ‘grootste canvasactie ooit’. Met zo’n driehonderd partijleden gingen ze met oude Engelse stadsbussen de wijken in.

Ook Campagnekoorts bij GroenLinks.Die partij houdt letterlijk nog inleidende beschietingen: de duurzamen plaatsen foto’s van de photoshoot met lijsttrekker Selcuk Akinci op hun Facebook.

D66 had een uitgebreid programma voor het weekend, maar besloot na het overlijden van partij-prominent Els Borst de campagne-activiteiten af te blazen.

De VVD opende vrijdag de campagne met - hoe kan het ook anders op vrijdagmiddag - een borrel.

Ludieke campagneaftrap van #VVD #Breda bij café Noir! #076stemt #GR2014 pic.twitter.com/Q2IxR0VQjk

— VVD Breda (@VVDBreda) 14 februari 2014

Wordt vervolgd, Campagnekoorts.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief