Logo bredavandaag.nl
De reacties na de uitslag rond kwart voor 12. foto Ivo van Stiphout
De reacties na de uitslag rond kwart voor 12. foto Ivo van Stiphout
gemeenteraadsverkiezingen

VVD presenteert informateur nieuw college

  Politiek

BREDA - De VVD maakt vrijdagmiddag bekend wie de informateur wordt voor het nieuwe college. Volgens de gebruiken mag de grootste partij de eerste stap zetten in de coalitieonderhandelingen. Deze informateur krijgt de opdracht de partijen langs te gaan en te informeren naar de wenselijke samenstelling van het nieuw te vormen college van burgemeester en wethouders en de bereidheid tot deelname.


Update: Paul Frissen informateur

Vier jaar geleden was Helmi Huijbregst namens de VVD aangesteld als informateur en later als formateur. De voormalig burgemeester van Oosterhout kwam destijds al snel uit bij de samenstelling VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Deze vier partijen spraken destijds onderling uit voor acht jaar met elkaar aan de slag te willen. Daarbij zou in de tweede vier jaar het zoet moeten komen, na het zuur rond de bezuinigingen in de eerste vier jaar.

De verkiezingsuitslag - VVD en D66 8 zetels, CDA 6 en GroenLinks 3, maakt een vier partijen coalitie echter niet noodzakelijk voor een meerderheid. Naar alle waarschijnlijkheid is de vraag of een vierde partij moet aanschuiven de eerste die gesteld wordt.

(later meer)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief