Logo bredavandaag.nl
bron http://pvdabreda.nl
bron http://pvdabreda.nl

Jamal Nouhi zegt per direct lidmaatschap PvdA op

  Politiek

BREDA - Jamal Nouhi heeft zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd. Het Bredase raadslid zegt geen behoefte meer te hebben aan een gesprek met het landelijke bestuur van de partij. De afgelopen dagen ontstond er commotie omtrent uitspraken die hij deed over de manier waarop Human Rights Watch homorechten in Marokko aankaart.


Jamal Nouhi zei eerder tegen BredaVandaag dat hij zich niet zomaar wilde laten wegsturen, maar eerst het gesprek wilde aangaan. “Ik ben helemaal klaar met de PvdA”, aldus Nouhi. “Je verlaat natuurlijk niet zomaar een partij waar je jaren voor hebt ingezet en mee verbonden voelde. Zoiets heeft bedenktijd nodig”.

Eerder vandaag liet fractievoorzitter Henk van der Velde van de PvdA al weten dat de excuses van Nouhi voor zijn uitspraken te laat kwamen. "De schade is al aangericht. Richting de homogemeenschap en aan de PvdA. De terugroepingsprocedure is al gestart.”

Nouhi heeft in zijn verklaring ook kritiek op het gesprek dat hij met Van der Velde had. "Dat ging alleen over óf die uitspraken van mij waren en duurde nog geen 2 minuten." Het Bredase raadslid zegt verder dat er binnen de partij weinig ruimte is voor een kritische noot en dat zijn uitspraken worden gebruikt als stok om mee te slaan. Nouhi blijft als zelfstandige fractie in de raad.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief