Logo bredavandaag.nl
bron http://pvdabreda.nl
bron http://pvdabreda.nl

Jamal Nouhi (Bredaas Belang) waarschuwt voor gevaarlijke mobiele straling

  Politiek

BREDA - De politieke partij Bredaas Belang heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de gevaren van straling van mobiele apparaten. Deze zijn volgens de partij mogelijk kankerverwekkend en zouden ook gerelateerd zijn aan veel andere gezondheidsklachten.


In de brief aan het stadsbestuur verwijst Bredaas Belang naar onderzoeken van de Wereldgezondheidsorganisatie en Het Europees Milieu-agentschap. De partij zegt zich met name zorgen te maken om de allerkleinste mensen. “De hersenen van kinderen blijken vele malen kwetsbaarder te zijn voor straling van mobiele telefoons dan volwassenen. Kinderen gebruiken op steeds jongere leeftijd, soms al vanaf 9 jaar."

Bredaas Belang is van de mening dat de burgers van Breda beter moeten worden geïnformeerd over de mogelijk gevaren van straling. Verder zouden mensen moeten worden aangemoedigd om handsfree te bellen en telefoongesprekken kort te houden in gebieden met goede ontvangst.

De partij wil nu bij monde van Jamal Nouhi weten of het college zijn angsten voor mobiele straling deelt. Verder wil de partij weten of de gemeente van plan is om de Bredase burgers hierover te informeren. Extra aandacht heeft de partij voor schoolkinderen. Zo wil de partij onder andere weten hoeveel uur per dag de jeugd blootstaat aan wifi-straling.  

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief