Logo bredavandaag.nl
flickr

Gemeente schenkt 8.350 huishoudens een extraatje

  Politiek

BREDA - De gemeente gaat huishoudens met een laag inkomen dit jaar extra financieel ondersteunen. Het gaat hierbij om 100 euro voor een koppel, 90 euro voor een alleenstaande ouder en 70 euro voor een alleenstaande. In Breda komen circa 8.350 huishoudens in aanmerking voor dit bedrag.


Breda geeft hiermee gehoor aan het besluit van de Tweede Kamer om 70 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het Minimabeleid. Wethouder Bergkamp zegt blij te zijn dit extraatje te kunnen schenken. “Ook op andere terreinen bieden we ondersteuning met als doel om iedereen te laten participeren in de maatschappij. Zo zijn we in 2014 ook gestart met het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en heeft het college onlangs besloten het schoolstartpakket te verhogen en de doelgroep uit te breiden.”

De meerderheid van huishoudens die in aanmerking komen zijn al bekend bij de gemeente en krijgen het bedrag dan automatisch op hun rekening gestort. Het eenmalige bedrag is netto en wordt niet als inkomen beschouwd. Dat betekent dat het geen gevolgen heeft voor het recht op en de hoogte van de bijstand.

Het aanvraagformulier is vanaf 17 november te downloaden via de Breda.nl

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief