Logo bredavandaag.nl
Het College van B&W presenteerde vrijdag 3 oktober de begroting aan de Bredase burgers op het station.
Het College van B&W presenteerde vrijdag 3 oktober de begroting aan de Bredase burgers op het station. (Freek de Swart)

VVD: zijn wij niet belangrijk genoeg voor het college?

  Politiek

BREDA - De VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de wijze waarop de conceptbegroting is gepresenteerd. De partij is niet te spreken over het feit dat de media eerder inzage had in de begroting dan de oppositie. “Erkent u als college de gemeenteraad als hoogste politieke orgaan?”


Volgens fractievoorzitter van de VVD Boaz Adank werden hem tijdens de presentatie van de begroting op het centraal station zeer specifieke en gedetailleerde vragen gesteld door de pers. Vragen die volgens Adank niet gesteld konden worden zonder voorkennis over de begroting.

In zijn vragen zegt Adank een bijzondere smaak hieraan over te hebben gehouden. De VVD zou in de week voor de presentatie via de griffie verzocht hebben om, al dan niet onder embargo, de begroting vooraf te mogen inzien. Dit verzoek werd niet ingewilligd.

Doordat de media eerder inzicht kreeg in de begroting heeft de VVD nu de indruk dat de begroting bewust voor de gemeenteraad is achtergehouden. “Al dan niet om de waarheid ten tijde van de presentatie te kunnen verbloemen of kritische reacties van de oppositie te voorkomen”, aldus Adank.

De VVD zegt niet te spreken te zijn over dit proces en vindt dat het college hiermee de gemeenteraad heeft geschoffeerd. De liberale partij wil nu weten of het college de gemeenteraad erkent als hoogste politieke orgaan. Ook vraagt de partij zich af wat de reden is dat de media eerder informatie kreeg dan de politieke partijen en of het college van plan is om dit in de toekomst anders te doen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief