Logo bredavandaag.nl
flickr

BOB: 'Spookjongeren zijn een tikkende tijdbom voor Breda'

  Politiek

BREDA - De politieke partij BOB maakt zich zorgen om spookjongeren in de stad. Het gaat hier, volgens BOB, om jongeren tussen de 18 en 27 jaar die met school zijn gestopt, geen baan vinden/willen en geen uitkering hebben. De partij is bang dat deze groep volledig verdwijnt van de gemeentelijke rader.


BOB noemt de spookjongeren een tikkende tijdbom voor de samenleving. Doordat deze jonge mensen geen startkwalificatie hebben maken ze weinig kans op een baan. Door deze uitzichtloze situatie zouden ze sneller in de criminaliteit belanden. Hierbij citeert BOB ook cijfers van het CBS waaruit blijkt dat voortijdige schoolverlaters zes keer vaker met de politie in aanraking komen dan gemiddeld.

Breda heeft de afgelopen jaren volgens BOB allerlei losse gefragmenteerde projecten gesubsidieerd, waarvan het resultaat onduidelijk is. De partij pleit dan ook voor een structurele aanpak waarbij spookjongeren per wijk in beeld worden gebracht. Deze spookjongeren zouden vervolgens actief moeten worden benaderd met een plan om ze weer mee te laten doen in de vaart der volkeren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief