Aanleg spoor Speelhuislaan ter hoogte van de Stationslaan.
Aanleg spoor Speelhuislaan ter hoogte van de Stationslaan.

SP: Deel Speelhuislaan te smal

  Politiek

BREDA - Bewoners van de Speelhuislaan vinden een deel van de straat te smal voor auto’s en fietsers. Dat meldt de SP in een vraag aan het college van Burgemeester en Wethouders. Vooral de fietsers voelen zich volgens de SP niet veilig als zij ingehaald worden door een auto.


SP Breda ging deze maand langs bij Belcrum om de bewoners te vragen hoe zij de wijk ervaren. Daaruit bleek dat de verkeerssituatie ter hoogte van de nieuw aangelegde Speelhuislaan wel voor problemen zorgt, aldus de SP. Volgens de bewoners is de rijbaan te smal.

Het gaat om de eerste bocht in de Speelhuislaan, fietsers voelen zich daar volgens de SP niet veilig en komen in verdrukking als zij ingehaald worden door auto’s. De bewoners lieten aan de partij weten dat zij daardoor vaker de stoep nemen in plaats van de weg. De SP denkt dat dit ook voor gevaarlijke situaties zorgt, de stoep is bedoeld voor voetgangers.

De SP Breda heeft daarom aan het college gevraagd of zij bekend zijn met de klachten van de bewoners en of er een toename is van het aantal ongelukken in de Speelhuislaan. De partij vraagt ook of de gemeente bereid is om hier onderzoek over te doen en of er maatregelen genomen kunnen worden.

 

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief