Logo bredavandaag.nl
foto Yvonne Vermeulen
foto Yvonne Vermeulen

'Vanaf 2016 gezamenlijk introductieweek studenten Breda'

  Politiek

BREDA - HBO-studenten kunnen in het schooljaar 2016-2017 uitkijken naar een gezamenlijke stadsintroductie. Dit laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van de VVD over de een week durende introductie. “We willen, samen met partners, inzetten op een stadsintroductieweek voor alle HBO studenten”, meldt het college in de beantwoording.


Het college heeft in de Begroting van 2015 aangegeven als innovatieve kennis-, onderwijs en studentenstad meer naar voren te willen komen. Volgens het college zijn er verschillende partijen benaderd, zowel binnen en buiten Breda. “Er zijn gesprekken geweest met gemeente Tilburg over ervaringen die zij hebben opgedaan de afgelopen jaren”, aldus het college. Tilburg kent bijvoorbeeld een gezamenlijke introductieweek, ook wel TOP-week genoemd.

In de brief staat dat de gezamenlijke introductieweek op de agenda staat van het Bestuurlijk Hoger Onderwijs Breda (BHOB). Er is een werkgroep ontstaan die bestaat uit deelnemers van Avans, NHTV, NLDA en de gemeente Breda. Ook hebben studenten onderzoek gedaan naar een stadsintroductie in Breda, de resultaten hiervan zijn binnenkort bekend.

De wethouder Onderwijs is in gesprek met de Bredase Jongerenraad over de invulling van het introductieprogramma. De verantwoordelijke bestuurders van Avans, NHTV en NLDA worden betrokken bij het proces.

Op 11 maart wordt gesproken met onder meer vertegenwoordigers van studenten -en studieverenigingen over Breda Studentenstad. Hier zal onder andere een goede infrastructuur van een studentenstad en de gezamenlijke introductieweek aan bod komen.

Breda kent al sinds geruime tijd de HBO Intro, dit gezamenlijke introfeest duurt maar een dag. In een introductieweek zouden de studenten ook andere facetten van de stad moeten leren kennen, onder meer een kennismaking met de lokale politiek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief