Logo bredavandaag.nl
Staatssecretaris Sander Dekker bij Sprint
Staatssecretaris Sander Dekker bij Sprint (AV Sprint)

Aftrap VVD-campagne in Breda, Dekker bezoekt Sprint en werpt speer

  Politiek

BREDA - Na het zuur volgde voor de VVD het zoet. In elk geval voor even. Vrijdag moesten de liberalen vol aan de bak in de kwestie Verheijen, waarin VVD-leider Mark Rutte door het stof moest nadat Tweede Kamerlid Verheijen toch de aftocht moest blazen nadat vraagtekens geplaatst werden bij zijn integriteit.


De VVD gaf zoals de laatste jaren al vaker in Breda het startsein voor een verkiezingscampagne. Ditmaal kwamen VVD-toppers naar de Grote Markt voor die officiële handeling, maar werden ook verschillende verenigingen in Breda bezocht.

Zo ging staatssecretaris Sander Dekker naar AV Sprint. Tijdens het wekelijkse ‘spitsuur’ op de atletiekbaan, in het bos en in het clubhuis kreeg de delegatie een rondleiding over de accommodatie.

Dekker, in gezelschap van Martijn van Gruijthuijsen, vice-fractievoorzitter VVD Provinciale Staten Noord-Brabant, toonde belangstelling voor de rol van vrijwilligers en de afdeling aangepast sporten. Bestuurslid Anneloes van Wingerden vertelde, dat iedereen met een beperking bij SPRINT welkom is: "We gaan ervan uit dat iedereen kan sporten, wat de handicap ook is. Onze aangepaste sporters zijn volledig eïntegreerd in de vereniging. Ze sporten op dezelfde momenten als andere atleten. Bij ons worden er geen aapjes gekeken."

Van Wingerden gaf wel aan, dat Sprint als vereniging de hulp van ouders en overheid hard nodig heeft. Het bestuur reikte de VVD’ers daarbij ook een aantal concrete ideeën aan, zoals een belastingvrije vrijwilligersvergoeding, die volgens de Bredase club de beschikbaarheid van vrijwilligers  ten goede zou komen. "Maar overheid kan ook samen met werkgevers kijken hoe zij topsporters en vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het sportklimaat beter kunnen faciliteren."

"Ik vind het zeer bewonderenswaardig wat jullie doen en we zullen jullie ideeën zeker met aandacht bekijken", aldus Dekker in een reactie tegenover Sprint. Daarna besloot hij het bezoek met een aantal speerworpen. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief